Bestyrelse
Familie Fri af Misbrug er en frivillig social forening og derfor er vi også glade for og stolte over at vi har en engageret frivillig bestyrelse. Vores bestyrelse består af kompetente profiler som supplerer hinanden rigtig godt.
Karina er bestyrelsesleder for Fri af Misbrugs bestyrelse. Til dagligt er hun vicedirektør i Rådet for Sikker Trafik, hvor hun har ansvar for Rådets forebyggelsesarbejde, kampagner og projekter. Karina har stor erfaring med strategiske partnerskaber, ledelse, organisationsudvikling samt branding. Karina er desuden kandidat i Dansk og Retorik fra Københavns Universitet og har flere efteruddannelser i ledelse og bestyrelsesarbejde.
Når man spørger Karina om hendes motivation for at stå i spidsen for Fri af Misbrugs bestyrelse svarer hun: “Jeg er optaget af den tidlige forebyggelse. At vi som forening kan hjælpe familier med misbrug, inden det ender i en underretning fra enten skole eller børnehave. Jeg er helt overbevist om, at det ikke kun er en gevinst for familien at få hjælp, inden det ender galt, men i høj grad også for samfundet. Forældrene er en ressource, som vil det bedste for deres børn og her skal vi kunne rådgive og hjælpe dem, der er motiveret. Derfor vil jeg, sammen med medarbejderne og de frivillige i forening, arbejde for at Fri af Misbrug kan hjælpe endnu flere familier i fremtiden.”
Nethe er advokat og arbejder som “Head of Company Secretary” i Danske Bank, hvor hun rådgiver bestyrelsen og direktionen om ledelsesmæssige forhold. Hun er uddannet jurist, har specialiseret sig i erhvervsret med fokus på børsnoterede og finansielle virksomheder og arbejdede i mange år på advokatkontor.
Når man spørger Nethe, hvorfor hun har sagt ja til at påtage sig en bestyrelsespost, svarer hun: “Mit liv er i dag langt fra den målgruppe som foreningen Fri af misbrug søger at hjælpe, men det har det ikke altid været. Jeg har ikke faglig erfaring fra det socialfaglige område, men det har både ledelsen og flere af de andre bestyrelsesmedlemmer heldigvis allerede rigeligt af. Jeg har til gengæld nogle andre kompetencer og erfaringer, som jeg glæder mig til at bidrage med for at foreningen kan strukturere og professionalisere den ånd og iver som drive værket, og som jeg har den dybeste respekt for. For der er brug for den hjælp som foreningen kan tilbyde.”
Kim er partner i et større revisionshus, hvor han blandt andet rådgiver større virksomheder omkring regnskab og skattemæssige forhold. Han er uddannet statsautoriseret revisor, og har specialiseret sig i revision med fokus på store og børsnoterede virksomheder.
Når man spørger Kim, hvorfor han har sagt ja til at påtage sig en bestyrelsespost, svarer han: “Jeg synes det er en utrolig vigtig opgave, som Fri af Misbrug gerne vil løse. Jeg har mange kompetencer og erfaringer indenfor det ledelsesmæssige og økonomiske område, som jeg glæder mig til at bidrage med for at foreningen kan opnå sine mål. Jeg synes det er en sag, som er vigtig at kæmpe for. Ingen børn fortjener at vokse op i en familie med misbrug.”
Alexander er til daglig administrationschef hos KFUKs sociale arbejde og har tidligere gennem en årrække arbejdet som analysemedarbejder, dokumentationsansvarlig og souschef i Mødrehjælpen. Alexander har i en kandidat i Samfundsvidenskab fra Københavns Universitet. Alexander fortæller selv om sin motivation for at påtage sig bestyrelsesposten:
“Jeg blev smittet af Anne-Camillas store engagement, drive og dygtighed, men blev yderligere interesseret, fordi Fri af Misbrug udfylder et hul i indsatserne på området. Der er utallige undersøgelser, der dokumenterer, hvor skadeligt det er for børn at vokse op med forældre i misbrug, og det er helt åbenlyst, at disse familier har brug for hjælp og vejledning. Det er mit mål som bestyrelsesmedlem i Fri af Misbrug at understøtte den positive udvikling, så foreningen får mulighed for at hjælpe flest familier – bedst muligt. Jeg glæder mig til at samarbejde med mine bestyrelseskollegaer og ledelsen i Fri af Misbrug om at nå foreningens ambitiøse målsætninger”
Vores hjertesager
Flere forældre i alkohol og stofbehandling
I dag er kun 4% af forældre med misbrug i behandling. Det tal skal være meget højere.
Bryd det sociale mønster
1/3 af børn der vokser op i familier med misbrug udvikler selv misbrug som voksne. Vi vil bryde den sociale reproduktion af misbrug, ved hjælp af tidlig indsatser målrettet barnets nære omsorgspersoner.
Hjælp til de pårørende
Alle kommuner skal tilbyde hjælp til pårørende til alkohol og stofafhængige. De pårørende er en ressource, som skal aktiveres.
Både fordi det betaler sig, men også fordi det er et vigtigt led i opsoringen af de børn som lider under deres forældres misbrug.