Åbningsreception i Store Kongensgade
Fredag den 24. januar 2020 afholdt vores forening en reception for at fejre overtagelsen af kontoret i Store Kongensgade. Kontoret er generøst udlånt af landsforeningen LIVSVÆRK, som Fri af Misbrug har indgået et samarbejde med.
Til arrangementet kom samarbejdspartnere, ambassadører, frivillige og venner af foreingen, som udgjorde omkring 70 gæster, der kom i løbet af receptionens 2-timers varighed. Vores stifter, Anna-Camilla Nielskov, og vores to ambassadører, Marie Brixtofte og Jean von Baden, holdt taler, som var både informerende, men som også rørte mange af de fremmødte.
Vores journalist, Josefine Nygaard Hummelmose, brugte lejligheden til at tale med nogle af de spændende gæster, som deltog i receptionen:
Daniélle Bertelsen, landsforeningen LIVSVÆRK
Hvorfor er det vigtigt for dig at være her i dag?
– Det er Livsværks lokaler, vi står i lige nu, og derfor er det vigtigt for os at støtte op og vise engagement.
Hvad er det ved Fri af Misbrugs arbejde, der tiltaler jer?
– Livsværk har fået en ny fem-års strategi, hvor vi i højere grad vil støtte iværksættere og ildsjæle. Vi er over 120 år gamle og har økonomien til det. Derfor er det vigtigt for os at samarbejde med nogle, der er innovative. Fri af Misbrug åbner døre og muligheder for at søsætte nye projekter, der støtter op om værdier, som ligner vores egne. Det tapper ind i vores formål om at skabe bedre vilkår for børn og unge.
Nikolaj Feifer, instruktør og manusforfatter
Hvorfor er det vigtigt for dig at være her i dag?
– Jeg synes, det er en så vigtig forening og sag. Foreningen har en størrelse, hvor man kan være tæt på, fordi der ikke er bureaukrati. Jeg vil gerne hjælpe et sted, hvor det gør en forskel. Min søster var alkoholiker, og når man står på sidelinjen, føler man sig hjælpeløs. De mennesker vil jeg gerne hjælpe til at finde værktøjer og træde ud over skammen over misbrug, så vi kan komme af med tabuet.
Hvad er det ved Fri af Misbrug, der tiltaler dig?
– Det er fokusset på en målgruppe, som lever skjult med misbrug. Her forsøger man at skabe en kanal ind til dem og turde belyse tabuet. Misbrug skjuler sig under et lag af skam, og det skal man turde fjerne, så man kan tage skridtet og komme til den første samtale og begynde at få hjælp.
Vi har jo alle et bestemt billede af en alkoholiker – ham der sidder nede på hjørnet med en guldbajer. Og så tænker man: ”det er jo ikke mig, det problem har jeg ikke”. Det billede skal fjernes, så vi kan nå et mere klart billede af, hvad misbrug er.
Interviewene er udført og renskrevet af journalist, Josefine Nygaard Hummelmose
Artiklen er udarbejdet af Pernille Tengstedt