Jeg kunne ikke arbejde med sådan nogle mennesker

Jeg kunne ikke arbejde med sådan nogle mennesker

“Hatten af for at du kan – jeg kunne ikke arbejde med sådan nogle mennesker”

Bemærkningen kom fra en ellers sød fyr jeg faldt i snak med til en sommerfest for nyligt.

Jo jeg har tidligere arbejdet med socialt udsatte heroinmisbrugere på Vesterbro og unge voksne med tilknytning til bander og rockermiljøer.. jobs hvor jeg iøvrigt også har mødt mange skønne mennesker…

Men i Rusmiddelbehandlingen på Nørre Voldgade hvor jeg arbejder nu er de fleste klienter ligesom “dig og mig”!? Altså med en uddannelse, et arbejde, en familie, børn og venner. I tillæg til det – mere eller mindre normale liv – et problematisk forhold til et eller flere rusmidler som f.eks. alkohol, hash eller kokain. Misbrug findes på tværs af alle sociale lag.

Heldig, ydmyg og taknemmelig

Jeg føler mig utrolig heldig, at få lov til at tale med så mange interessante mennesker.

Jeg er ydmyg overfor at mine klienter viser mig den kæmpe tillid de gør. De deler deres ønske om forandring og viser mig nogle af de sider som de måske skammer sig allermest over.

Det fine er, at mange efter lidt tid også får mod til at dele deres glemte drømme og hemmelige håb for fremtiden.

Jeg er dybt taknemmelig. Taknemmelig over at få lov til at arbejde med så mange fantastiske, ressourcefulde og spændende mennesker!