fbpx

Gratis rådgivning

 

Få gratis rådgivning hos os

Hos Fri af Misbrug Familierådgivning kan du som forælder eller pårørende til en børnefamilie altid få gratis og omsorgsfuld rådgivning.

Lige meget om du selv kommer til at drikke eller tage stoffer, eller om du er pårørende,, så er det rigtig svært at tage første skridt og opsøge hjælp. For hvad går hjælpen ud på? Og har jeg overhovedet brug for den? Her skal du bare vide, at lige meget om dine problemer er små eller store, så står vi klar til at hjælpe dig. Hos Fri af Misbrug Familierådgivning kan du som forælder eller pårørende til en børnefamilie altid få gratis og omsorgsfuld rådgivning. Fordi vi ved, at det, du har allermest brug for, er en, der vil lytte og forstå dig.

“For os er det rigtig vigtigt at skabe et trygt og tillidsfuldt rum for alle, der ringer. Vi giver alle lyst og mulighed for at åbne op. Og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at støtte og komme med gode råd”, siger Fri af Misbrugs egen rådgiver Sara.

Få rådgivning helt gratis

Når du ringer til os, får du en af vores rådgivere i røret. Sara er leder af rådgivningen og uddannet socialrådgiver og coach. Hun har mange års erfaring med at hjælpe mennesker, der står i en svær livssituation. Og hun vil tage omsorgsfuldt imod dig og din familie og give dig den vejledning, som netop du har brug for. Sara og de andre rådgivere kan du ringe til helt gratis og fortroligt alle ugens dage mellem 10 og 14 på 30 11 12 40. Uden for vores åbningstid kan du altid lægge en besked på vores telefonsvarer eller skrive en SMS. Alle hos Fri af Misbrug har tavshedspligt, og hvis du benytter dig af vores krypterede SMS-system på 93 93 01 22, er den 100 procent anonym.

“Når du ringer til os, kan samtalen handle om lige det, du har brug for at snakke om. Og vi vil hjælpe dig med at finde ud af, hvordan du passer på dig selv og dine børn, og hvordan du kan motivere dig selv eller din elskede, der har et misbrug. Og når du er klar til det, kan vi give dig viden om, hvor du kan få yderligere hjælp, hvis du har behov for det”, siger Sara.

Du er ikke alene

Det er vigtigt, at du ved, at du ikke er alene. Misbrug rammer alle slags familier og i alle samfundslag. Selvom I som familie kan føle jer meget alene, så er I det helt sikkert ikke.

“Vi taler med mange, som har svært ved at få fortalt til deres kære, at de eller deres partner har problemer med alkohol eller stoffer. For hvordan får man sagt det? Bliver man dømt? Og er konsekvenserne ved at tale åbent om misbruget for store? Når du så alligevel er modig nok til at ringe til os, vil du hurtigt finde ud af, at du langt fra er alene. At vi taler med så mange forældre, der har det svært med rusmidler, men som samtidig gerne vil give deres børn en tryg barndom”, fortæller Sara.

For mange er vores fortrolige telefonrådgivning derfor det allerførste skridt. For hos os kan du åbne op og møde forståelse. Det kan være en lettelse at sige det til én, som ikke dømmer. Vi lytter, guider og hjælper med, hvordan du kan tale med dine nære om problemet. Og det kan især være en lettelse at finde ud af, du ikke er alene.

Vi klæder dig på

Udover at få talt om dine bekymringer kan du også have brug for hjælp til at motivere dig selv eller din kære til at få professionel hjælp. Derfor klæder vi dig på til at skabe lyst og håb om en forandring. Hvis du er pårørende, kan det også være rigtig hårdt at være tæt på én, der har et misbrug. Derfor hjælper vi dig også med, hvordan du kan passe på dig selv og ikke mindst de børn, der kan komme i klemme.

“Selvom du har lyst til at lægge al din energi over i at hjælpe den anden, er det vigtigt, at du passer på dig selv også. Vi taler med mange om, hvordan de sætter kærlige grænser, skærmer børnene og husker dem selv”, siger Sara.

Vi hjælper dig skånsomt videre

Rigtig mange af de opkald, vi får, er fra forældre, som gerne vil søge hjælp, men som er bekymrede for konsekvenserne. Mange er bange for, om nogen kan komme og fjerne deres børn, hvis de søger hjælp. Her gør vi meget ud af at tale tingene igennem med dig og klæde dig på med viden om dine rettigheder og muligheder.

“Det kan være meget svært at gennemskue, hvad man skal stille op, hvis du selv eller din partner har et misbrug. Der er så mange tanker om, hvordan det påvirker familien, og hvad man dog skal gøre.  Derfor hjælper vi dig med at tale mulighederne igennem og fortæller dig om de gode tilbud, der er derude.  Nogle familier har måske brug for kontakt til familieretshuse, og andre har brug for hjælp til at komme i behandling i et rusmiddelcenter. Lige meget hvilken form for hjælp du har brug for, så sørger vi for, at du kommer skånsomt videre”, fortæller vores rådgiver.

socialrådgiver og coach, Sara, fra foreningen Fri af Misbrug.