fbpx

Gratis misbrugsbehandling

Gratis misbrugsbehandling

Af Anne-Camilla Nielskov

Misbrugsbehandling er ikke en badeferie

I amerikanske film og serier ser man ofte en antihelt, som fx Hank Moody i Califonication, blive sendt væk på ”rehab” til et luksus-resort-lignende sted som koster en formue.

Hvis man selv ønsker at finansiere et døgnophold i Danmark kan det da også blive en særdeles bekostelig affære. Men misbrugsbehandling er så meget andet og mere end døgnbehandling.

Der skelnes som udgangspunkt mellem ambulant, dag og døgnbehandling og er kommunen forpligtet til at tilbyde den mindst indgribende behandling som kan afhjælpe problemet.

Hvad koster det så?

Jeg er mere end én gang blevet spurgt af min bordherre/ dame til et middagsselskab: ”Misbrugsbehandling – er det ikke dyrt?”. Eller mødt pårørende som på egen hånd, ud af desperation og bekymring, har belånt huset eller taget vanvittige kviklån for at sende deres elskede nærmeste afsted i døgnbehandling.

Misbrugsbehandling behøver ikke at koste penge. Ifølge Sundhedsloven §141 og Servicelovens §101. skal alle kommuner i Danmark tilbyde gratis alkohol og misbrugsbehandling!

Vi rådgiver både afhængige og pårørende hvor der er børn i familien
kontakt@friafmisbrug.dk eller sende en 100% anonym SMS til 93 93 01 22

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *