Fri af Misbrug Familierådgivning er blevet medlem af Børnesagens Fællesråd

Fri af Misbrug Familierådgivning er blevet medlem af Børnesagens Fællesråd

Fri af Misbrug Familierådgivning blev i efteråret medlem af Børnesagens Fællesråd, og det glæder sekretariatsleder Esben de Place, der mener, at det er vigtigt, at organisationer går sammen, da det skaber en større politisk indflydelse. 

Af Katrine H. Kristensen


Børnesagens Fællesråd er en paraplyorganisation for organisationer, der arbejder for børn og unge i udsatte positioner, og derfor er det oplagt, at Fri af Misbrug Familierådgivning netop er blevet medlem af Børnesagens Fællesråd. Det fortæller Esben de Place, der er sekretariatsleder hos Børnesagens Fællesråd:

– Hos Børnesagens Fællesråd er vi rigtig glade for at få Fri af Misbrug Familierådgivning som medlemsorganisation, hvor dét at gøre en forskel for udsatte børn er fællesnævneren. Det er vigtigt, at vi finder problemerne og løsningerne i opløbet for udsatte børn i fællesskab.


Desuden mener Esben de Place, at det er vigtigt, at mindre organisationer som Fri af Misbrug Familierådgivning går sammen under Børnesagens Fællesråd for at tale med én politisk stemme i forsøget på at forbedre vilkårene for udsatte børn:


– Det er så vigtigt at skabe en betydningsfuld politisk stemme. Jo flere organisationer, der råber op, jo bedre. På den måde bliver vores fælles arbejde løftet op på et højere politisk niveau.

 

Trækker på forskellige kompetencer 

En stor fordel ved, at flere organisationer går sammen og bliver medlemsorganisationer, er, at de kan læne sig op ad hinandens kompetencer og trække på disse kompetencer, når BørnesagensFællesråd tager det til et politisk niveau:

– I bund og grund handler det om, at de enkelte medlemsorganisationer beskæftiger sig med forskellige aspekter af udsathed hos børn og unge. Når vi mangler viden på et bestemt område, går vi til de enkelte medlemsorganisationer med ekspertviden på området og forhører os. F.eks. hvis regeringen varsler lovændringer på børneområdet, så kan vi tage fat i Fri af Misbrug Familierådgivning og læne os op ad deres viden og kompetencer, siger Esben de Place.

 

Hjælp børn ved at hjælpe deres forældre

Sekretariatslederen mener, at de frivillige sociale organisationer har en betydningsfuld rolle i forhold til at få flere til at række ud efter hjælp, som myndighederne ellers ikke ville kunne nå ud til:

– Det frivillige initiativ er så vigtigt, da du ikke mødes af en myndighedsperson, som skal vurdere, om du er en dygtig nok forældre. Der kan være mange barrierer i forhold til at tage kontakt til det offentlige og erkende sit misbrug, som der ikke er ved de frivillige organisationer. Hele tanken om at hjælpe børn ved at hjælpe deres forældre stemmer godt overens med værdierne i Børnesagens Fællesråd, siger Esben de Place.