Databehandlingserklæring for Fri af Misbrug

Databehandlingserklæring for Fri af Misbrug

Vi lover at respektere dit privatliv og beskytte dine personoplysninger. Vi vil altid fortælle dig, hvordan og hvorfor vi bruger dine oplysninger. Dine personoplysninger holdes sikre og strengt fortrolige, i overensstemmelse med europæisk databeskyttelseslovgivning. Vær forsikret om, at vi aldrig videregiver dine oplysninger til tredjepartsorganisationer til deres egen markedsføring uden din tilladelse.

Du vil altid have kontrollen over dine egne personoplysninger, og du kan til enhver tid administrere dine præferencer. For eventuelle oplysninger eller for at udøve dine databeskyttelsesrettigheder bedes du sende os en e-mail på kontakt@friafmisbrug.dk.

 

Fri af Misbrugs databeskyttelseserklæring i sin helhed

Fri af Misbrug er forpligtet til at beskytte dine personoplysninger og dit privatliv, og denne erklæring beskriver, hvordan vi indsamler og behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med EU-databeskyttelseslovgivningen og den gældende databeskyttelseslovgivning i Danmark.

 

Hvornår og hvilken type af oplysninger indsamler vi fra dig?

”Personoplysninger” betyder alle oplysninger, der vedrører dig, og som giver os mulighed for at identificerer dig, enten direkte eller i kombination med andre oplysninger. Vi registrerer personoplysninger fra dig, når du bruger vores hjemmeside, abonnerer på vores nyhedsbrev, stiller spørgsmål via kontaktformularen eller giver en donation.

De oplysninger, vi indsamler, inkluderer fornavn, efternavn, adresse og e-mailadresse for at abonnerer på vores nyhedsbrev og yderligere dine betalingsoplysninger for at give en donation.

Vi indsamler også oplysninger om din online-browsinghistorik, når du besøger hjemmesiden (f.eks. onlineidentifikatorer – såsom din IP-adresse, browserversion, operativsystem, besøgets varighed, tilbagevendende bruger, geografisk oprindelse). Dette gøres ved hjælp af logfiler og/eller sporingsteknologier såsom “cookies”.

 

Hvem indsamler dine oplysninger?

Fri af Misbrug, Otto Busses Vej 5, 2. sal, 2450 København SV, er den dataansvarlige for de tilmeldingstjenester, der tilbydes på hjemmesiden. Databasen forvaltes af EasyMe ApS, DK-1807 Frederiksberg C, ved donationer. EasyMe kan kontaktes på support@easyme.dk.

 

Hvorfor indsamler vi disse oplysninger?

Vi skal muligvis behandle nogle oplysninger om dig for at opfylde vores juridiske forpligtelser og andre forpligtelser i forbindelse med anvisninger fra myndigheder. Derudover bruger vi dine oplysninger til at oprette dig som nyhedsbrevsmodtager, medlem eller donator.

Som nyhedsbrevsmodtager kontakter vi dig via e-mail med informationer angående nyheder, artikler og kommende events. Vi indsamler også statistikker omkring åbning af og klik på e-mails ved hjælp af brancheanerkendte teknologier for at hjælpe os med at overvåge vores nyhedsbreve. Denne behandling er baseret på dit samtykke.

Du kan stoppe modtagelsen af vores e-mails til enhver tid, gratis, ved at kontakte kontakt@friafmisbrug.dk. Vi behandler dit fravalg hurtigst muligt, men under nogle omstændigheder kan du modtage enkelte yderligere meddelelser, indtil fravalget er færdigbehandlet. Husk venligst at vi ikke videregiver eller sælger dine kontaktoplysninger og andre personoplysninger til andre virksomheder til deres markedsføringsformål.

 

Hvordan beskyttes dine oplysninger?

Vi lægger stor vægt på sikkerheden af vores brugeres oplysninger. Fri af Misbrug træffer rimelige foranstaltninger for at sikre, at dine oplysninger holdes sikre, kun bruges til de formål, der er angivet i denne databeskyttelseserklæring, og at de kan tilgås eller berigtiges på din anmodning. Vi bruger organisatoriske, tekniske og administrative sikkerhedsforanstaltninger til at beskytte mod tab, misbrug og ændring af dine personoplysninger. Selvom vi ikke kan garantere, at nogle af disse hændelser aldrig vil forekomme, gør vi alle rimelige bestræbelser på at forhindre det.

 

Hvor længe opbevarer vi dine oplysninger?

Vi opbevarer dine personoplysninger, så længe vi har brug for dem til de formål, hvortil de blev indsamlet, hvorefter de tilintetgøres eller gøres ubrugelige. For eksempel skal vi muligvis opbevare oplysninger om din donation for at overholde vores juridiske forpligtelser eller løse tvister. Din tilmelding til nyhedsbrevet og dit medlemskab vil blive holdt åben, indtil du beder os om at slette det.

 

Hvem kan vi dele dine oplysninger med?

Dine personoplysninger behandles kun af vores autoriserede frivillige eller af autoriserede medarbejdere hos andre selskaber, der støtter os i ekspeditionen af de ovenfor beskrevne tjenester til dig. De bruger kun dine oplysninger i det omfang, det er nødvendigt for at udføre deres funktioner.

Vi skal muligvis videregive dine oplysninger til tredjeparter, hvis dette er nødvendigt for at overholde love og forordninger, forhindre svig eller misbrug af vores tjenester, eller beskytte Fri af Misbrugs rettigheder.

 

Er det nødvendigt at opgive dine oplysninger, og hvilke konsekvenser får det, hvis du nægter?

Du er nødt at give os visse personlige oplysninger for at gøre det muligt for os at overholde vores kontraktmæssige forpligtelser over for dig. Hvis du ikke opgiver dine data til disse formål, vil det ikke have negative konsekvenser for dig, men det betyder, at vi ikke kan sende dig nyhedsbreve, og du kan ikke sende donationer via hjemmesiden.

Hvis du samtykker i at Fri af Misbrug behandler dine personlige data til disse formål, kan du tilbagekalde dit samtykke eller gøre indsigelse til behandlingen når som helst ved at sende en e-mail til kontakt@friafmisbrug.dk og afmelde dig. Det kan blive nødvendigt for os at beholde nogle af disse data med det formål at opfylde vores lovmæssige forpligtelser.

 

Hvordan kan du få adgang til de oplysninger, som vi opbevarer om dig eller udøve dine databeskyttelsesrettigheder?

Hvis du ønsker at udøve dine rettigheder eller gøre indsigelser, bedes du kontakte kontankt@friafmisbrug.dk.

I henhold til databeskyttelseslovene har du ret:

  1. til adgang til dine personoplysninger: du kan anmode om at blive informeret om, hvad vi gør med dine oplysninger (især for at få oplysninger om kilden til og kategorierne af oplysninger, behandlingens formål og metoder, hvor muligt, den påtænkte opbevaringsperiode for oplysningerne eller de kriterier, der bruges til at bestemme den, modtagerne eller kategorierne af modtagere til hvilke oplysninger kan blive videregivet, og som kan blive opmærksomme på oplysningerne, de passende sikkerhedsforanstaltninger, hvorunder vi overfører dine oplysninger til lande uden for EU) og anmode om en optegnelse over dine personoplysninger, som vi indsamler,
  2. til berigtigelse: du kan anmode os om at berigtige eller opdatere dine oplysninger i vores database,
  3. til sletning: du kan anmode os om at slette dine oplysninger fra vores database (ret til at blive glemt), medmindre vi stadig har brug for dem af legitime årsager,
  4. til begrænsning af behandlingen: du kan anmode os om at suspendere dine oplysninger fra at blive behandlet i vores database,
  5. til dataoverførbarhed: til at modtage en kopi af dine personoplysninger eller under visse omstændigheder, og hvor det er teknisk muligt, til at sende dem til en anden organisation, og
  6. til at gøre indsigelse mod behandlingen og til enhver tid tilbagetrække samtykke, især for de oplysninger, der behandles til direkte markedsføring og profilering i forbindelse med en sådan markedsføring,
  7. til at indgive en klage til Datatilsynet

 

Denne databeskyttelseserklæring blev sidst opdateret den 6. maj 2019.