7 tegn på problemer med alkohol

Læs her om 7 tegn på alkoholmisbrug

Her kan du læse om syv tegn på, at du eller en du kender har problemer med alkohol

Får en tår over tørsten 

Det her tegn kan ikke stå alene. For alle kan komme til at drikke lidt for meget til en fest. Men hvis man har det med ofte at blive lige lovlig beruset, når man drikker, så får man nok mere, end hvad godt er.  Har man svært ved at styre, hvor meget man drikker, når man først er gået i gang, så kan det være et tegn på, at man har et problem.

Blackouts 

Hvis man er blevet så fuld, at man ikke kan huske, hvad der er skete, mens man var påvirket, så kalder man det et blackout. Det kan også ske for mennesker, der ikke har et misbrug. Men det er et tegn på, at man har været ekstremt beruset. Sker det tit, kan det tyde på, at man drikker for meget. 

Læs her: Gratis rådgivning

Skænderier om alkohol  

Hvis alkoholen fører til diskussioner eller skænderier i familien, så er det et dårlig tegn. For så tyder det på, at alkoholen gør nogen i familien kede af det og frustrerede. Hos os er det et rødt flag, hvis rusmidler generer andre. Og hvis det gør det, ja, så har vi et problem, der skal løses.  

Drikker alkohol i hemmelighed 

Hvis de tomme flasker hober sig op i skabe og skuffer, så kan det være et forsøg på at skjule omfanget af alkoholindtaget. Og hvis det især er alene, at drikkeriet foregår, så kunne det også være et tegn på, at man helst ikke vil vise omverdenen, hvor meget og hvor ofte man drikker. Så er alkoholen ikke længere forbundet med noget socialt, men handler mere om alkoholens virkning. Det kan tyde på, at forbruget måske er kommet ud af kontrol.   

Læs her: Gode råd til pårørende

Lover at stoppe med at drikke uden held 

Det er et ret tydeligt tegn på, at der er et problem, hvis der flere gange bliver givet løfter om at stoppe, uden det sker. I de tilfælde har familien haft en snak om alkoholen, og ham/hende, der drikker, har erkendt, at der er et problem. Men når man så alligevel ikke kan lade være med at fortsætte, kan det skyldes, at man simpelthen er blevet afhængig. Og så kan der være brug for professionel hjælp til at komme ud af det.   

Kan tåle mere alkohol end andre 

Hvis man drikker rigtig meget alkohol, så begynder kroppen at vænne sig til det. Det betyder, at kroppen får brug for mere og mere alkohol for at opnå sammen effekt som før. Derfor kan man drikke mere end andre, hvis man har et alkoholmisbrug.  

Læs her: Sådan taler du med et barn om misbrug

Bruger alkoholen som flugt 

Et tegn på misbrug kan også være, hvis man drikker for berolige eller glemme. F.eks. hvis man drikker alkohol for at dulme nerverne, slukke for bekymringer, sove eller glemme ubehagelige tanker og minder. Så handler det ikke længere om at hygge sig med vennerne, men om at bruge alkoholen medicinsk til at fjerne ubehag. Og det kan være et sidespor at bruge alkohol på den måde.  

Ring 30 11 12 40

Gratis og anonym rådgivning

Åbningstider:
Hverdage fra 10.00 – 14.00

Book en samtale

Bestil tid til en gratis samtale 

Det er muligt at booke samtaler med vores rådgivere alle hverdage fra kl. 10.00 – 14.00

SMS 93 93 01 22

100%  anonymt

Din SMS sendes via en krypteret platform, så vi ikke kan se dit nummer.