fbpx

4 spørgsmål til Fri af misbrugs stifter

4 spørgsmål til Fri af misbrugs stifter

Af journalist Line Krogh Kristensen 

Anne-Camilla, hvorfor startede du egentlig Fri af misbrug? 

Det er der mange grunde til. Det var mit mål at foreningen skulle være med til at sætte fokus, formidle viden og skabe forståelse for familier berørt af afhængighed. Der er kæmpe psykiske, fysiske, relationelle og sociale konserkvenser af misbrug. Misbrug rammer alle samfundslag og hele familien. Særligt børnene lider og der er et kæmpe tabu forbundet med afhængighed. Jeg mener at misbrug skal sidestilles helt med andre fysiske og psykiske lidelser. For at nå dertil må vi være med til at gøre op med fordommene. Blandt andet ved at formidle viden og dele personlige historier. 

Du er uddannet socialrådgiver og har arbejdet med andre områder. Hvordan kan det være at det netop blev misbrug?  

Jeg har altid været fagligt optaget af misbrugsproblematikker, men det at jeg personligt har været berørt som pårørende, har haft afgørende betydning. Jeg har mærket magtesløsheden og det kaos som afhængighed trækker med sig. Det har på flere måder påvirket mine livsvalg, at jeg har følt den ultimative smerte, at miste en af mine nærmeste til selvmord, som følge af stofudløste psykoser og det er medvirkende til at jeg har dedikeret mit liv til området. 

Hvad gør Foreningen Fri af misbrug konkret for at forbedre opvækstvilkårene for børn i familier med misbrug?

Fri af misbrug formidler relevant viden via foredrag, events, oplæg for professionelle og ved kampagner, artikler og debatindlæg.
Lige nu søger Fri af misbrug desuden funding til at etablere et landsdækkende rådgivningstilbud til forældre som føler rusmidler fylder for hos dem selv eller deres partner. 

Hvad kan man gøre hvis man sidder derhjemme og gerne vil støtte Fri af misbrugs arbejde?

Du kan støtte vores arbejde fra kun DKK 45,- om året. Du kan også melde dig som frivillig. Vi har glæde af frivillige til vores forskellige events og til vores pårørendeaftener. Derudover er vi afhængige af donationer. Du bestemmer selv om du vil være anonym eller om vi må dele den gode nyhed om din donation i vores nyhedsbrev og på vores sociale medier.