Der er noget magisk ved et nyt år

Fri af misbrug tilbyder foredrag, kurser og ekslusive individuelle forløb for pårørende og afhængige berørt af alkohol eller stof problematikker. Samt foredrag, kurser, workshops og supervision til kommuner, foreninger, organisationer og virksomheder

Der er noget magisk ved et nyt år

januar 1, 2018 Uncategorized 11

Er det bare mig, eller er der ligesom noget magisk ved et nyt år?

En ny start, en mulighed for at begynde forfra, eller at sætte nye mål.

Jeg sidder her med sommerfugle i maven over at tænke på 2018. Jeg skal både skabe forandringer i mit eget liv og hjælpe andre med at skabe forandringer i deres.

En af de ting jeg opfordrer mine klienter til, er at de skal sige deres mål højt. Det gør jeg fordi jeg ved, at det er et vigtigt first step hen imod at nå sit mål.

Så er det vel også kun fair at forvente at jeg selv tør dele mine mål og at sige mine drømme højt.

Der er bare lige det med at drømme og sætte mål, at jeg godt kan blive bange for om jeg kan nå dem… Hvad vil andre tænke? Vil nogle synes at jeg er for meget? Eller tænke at jeg er en taber hvis jeg ikke når dem?

Jo mere sårbar jeg føler mig, ved at sige mine mål højt, jo mere betyder de for mig.

Vi skal sige vores drømme og mål højt fordi der er vigtig power i at være modig og at have vidner på at vi tager os selv seriøst.

Det er lidt skræmmende, men her har du så mine mål for 2018:

 • Bloggen Fri af misbrug skal vokse
  Jeg skal skrive mere. Det er mit mål at bloggen skal vokse fordi det gør mig glad at arbejde med den – den gør mig klogere på mig selv og på min professionelle identitet. På en sjov og lystbetonet måde
 • Jeg skal holde flere foredrag
  Jeg skal holde foredrag, fordi jeg har noget på hjerte og jeg elsker at stå på scenen. Jeg skal også holde foredrag fordi det giver mig sus i maven når jeg gør det. På den der måde, hvor jeg hver gang er et lille stykke udenfor min komfortzone. Men at jeg samtidig – så meget – kan mærke at jeg lever.Jeg har meldt mig til et spændende forløb som i 2018 skal gøre mig til en endnu bedre fordragsholder – yay!
 • Jeg skal udvide mit netværk
  Mit netværk skal udvides og jeg skal blive bedre til at bede om hjælp og til at inddrage andre i mine projekter. Jeg skal især opsøge at netværke med mennesker som jeg synes er dygtigere og sejere end jeg selv er.

Hvad er dine mål for 2018? Og tør du sige dem højt?

Please follow and like:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
LinkedIn
Instagram

11 svar

 1. Janne Petersen siger:

  Derud over vil du arbejde og passe familie livet/venner .. wow det lyder af lidt meget, det er blot min mening, men fedt at du har begejstringen og lysten til det ! Held og lykke med det.

  • friafmisbrug siger:

   Haha! Tak for held & lykke.. Kan godt se det ser ud af lidt meget, men det med at skrive og blogge foregår fra sofaen (med baby) og mit arbejde i Center for Rusmiddelbehandling skal jeg først tilbage til i august. Så der skal nok blive tid til dem allesammen herhjemme 🙂

 2. Janne Petersen siger:

  Okay, det lyder faktisk fint. I øvrigt synes jeg det er rart at bloggen er på nettet, og ikke Facebook, for på face er jeg synlig. Det er nemlig kun min søster og svoger i familien, der ved at jeg ryger på trods af at jeg har røget hash i næsten 30 år…jeg er god til at skjule det. Mine forældre har ikke brug for mere at bekymre sig over når det gælder mig. Jeg har ikke rigtigt nogle mål, andet end at jeg skal blive bedre til at styre forbruget. Men jeg har stadig et par drømme

  • friafmisbrug siger:

   Kære Janne. Hvor er det en god pointe med muligheden for at være anonym. Instagram er også langt mindre “afslørende” hvis man fx kommenterer på et opslag, hvor man på Facebook risikerer at alle ens FB venner lige får en notifikation..
   Med hensyn til dit mål er det da så fint. Har du gjort det helt konkret med en plan for hvor meget og hvordan? (Ligesom i december).
   Ihh hvor spændende med drømmene! Del endelig når du er klar – jeg er meget nysgerrig 🙂

   • Janne Petersen siger:

    Ja jeg har en plan for hvor ofte jeg “må ” ryge, hvor meget, det skal der arbejdes på senere. Planen er 2 dage om måneden, kun undtaget hvis jeg har migræne i mere end 2 uger. Om sommeren ryger jeg altid mest, og jeg har endnu ikke taget stilling til hvor ofte jeg må ryge fra juli-august. Metoden er at hele tiden have fokus på helbredet, og så skal jeg blive bedre til at acceptere og leve med at jeg er pænt følsom det er ikke noget jeg synes er særlig fedt ang mine drømme, er de private.

    • friafmisbrug siger:

     Hvor dejligt drømmene lever og du har fokus på din sundhed. Følsomhed kan også være en gave og bruges på mange forskellige måder fx til hjælpe og forstå andre eller kunstnerisk.. 🙂

     • Janne Petersen siger:

      Ha ha jeg har ikke så meget valg, jeg er 1 % fra at have kol, droppede smøgerne for 17 mdr siden, efter det eskalerede mit hash forbrug igen…jeg falder i med smøgerne ind imellem, men stopper altid igen når hosten og vejrtrækningen bliver for slem. Så jeg skal også arbejde videre med mine “tilladende tanker” både med hashen og smøgerne…suk

     • friafmisbrug siger:

      Pyha kol er ikke for sjov! Det kræver meget øvelse at få helt styr på de tilladende tanker, men det er så fedt når du vinder over dem 🙂

 3. Janne Petersen siger:

  Nej jeg er også ret nervøs for tanken om at blive kvalt langsomt ! Flere af mine venner forstår heller ikke at det skræmmer mig nok til at stoppe helt, men sådan er vi så forskellige. Det der med at øve sig i de tilladende tænker, regner jeg med at jeg skal resten af mit liv.

 4. janne petersen siger:

  Nåeeee Anne-Camilla, så er der kun lidt over 2 måneder tilbage af året, og du har da vist nået alle dine mål (: det har jeg ikke ha ha. mht mine drømme er den ene drøm gået i opfyldelse, og det er min kommende rejse med min yndlingsveninde, jeg har kendt i 33 år. vi har rejst sammen før, så jeg ved det bliver en succes, hold nu op jeg glæder mig til 1 hel uge alene med hende…vi tager afsted fordi jeg ikke vil være hjemme når jeg fylder 50 år (ja shit så gammel er jeg ha ha) den anden drøm jeg har, har jeg opgivet, da jeg ikke længere tror på den ville ku gå i opfyldelse, og i stedet for at blive ked og frustreret, så hellere give slip og acceptere at sådan er det bare (:

  • friafmisbrug siger:

   Kære Janne – tak fordi du lige minder mig om det her opslag! Gud ja! Jeg har faktisk nået nogle af mine mål. Det med at bloggen skulle vokse kom til at træde lidt i baggrunden fordi der pludselig skete så mange andre spændende ting 🙂
   Glæder mig til at høre om jeres ferie – det er godt nok også fantastisk dejligt at få en hel uge med hjerteveninden – det gad jeg godt! (måske når jeg bliver 50 :)) )
   Knus Anne-Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Enjoy this blog? Please spread the word :)

 • RSS
 • Follow by Email
 • Facebook
  Facebook
 • LinkedIn
 • Instagram