Juletid

Fri af misbrug tilbyder foredrag, kurser og ekslusive individuelle forløb for pårørende og afhængige berørt af alkohol eller stof problematikker. Samt foredrag, kurser, workshops og supervision til kommuner, foreninger, organisationer og virksomheder

Juletid

december 26, 2017 Uncategorized 2

I alle de år jeg har arbejdet med mennesker berørt af misbrug har juletiden været særlig travl.

Travl fordi december er fuld af højrisikosituationer, flere fristelser for dem som er ædru eller stoffrie, flere nedture for dem som er aktivt misbrugende, mere utryghed og angst hos de pårørende og hertil kommer stress over penge og flere bekymringer og sorg over konfliktfyldte eller manglende familierelationer.

Min far drak da jeg var barn. Det gør han for øvrigt stadig, men det betyder blandt andet at jeg kan få det lidt stramt, når der bliver drukket alkohol i nærheden af mine børn.

Jeg elsker selv at gå ud og få noget god vin eller nogle drinks med vores venner eller mine veninder. Men som udgangspunkt mener jeg at der altid skal være minimum én ædru person når der er børn tilstede. Jeg melder mig helt frivilligt til at være den person, når der er tale om mine børn.

Både via mine uddannelser, i terapi og supervision har jeg arbejdet med mig selv og den historie som har formet mig. Det betyder at jeg har et relativt afklaret forhold til min far og min barndom generelt. Som professionel bliver man nødt til at være afklaret for at kunne hjælpe andre.

Det er mit ønske at mine  børn får et naturligt forhold til alkohol og det er dejligt med et glas vin til anden eller en øl til julefrokosten, men jeg må desværre indrømme at jeg stadig kan blive en smule anspændt og mærke en snært af uro i min mave, når nogen omkring dem bliver påvirkede.

Please follow and like:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
LinkedIn
Instagram

2 svar

 1. Janne Petersen siger:

  Uh ja, da min far stadig drak (Har været ædru i 25 år) der kunne jeg ikke fordrage højtiderne, det var dér han drak mest og brugte en masse af de penge mine forældre ikke havde mange af i forvejen. Så jeg var anspændt og ked af det på min mors vegne. Jeg kæmper selv ind imellem når jeg har meget fri, for ikke at “fejre ” at nu kan jeg ryge løs af joints 🙂

  • friafmisbrug siger:

   Jeg har behandlet rigtig mange med hashmisbrug og der er typisk gået mange år (flere end ved misbrug af andre rusmidler) før de har søgt behandling. Det tror jeg netop er fordi det for mange stadig er muligt at passe et job. Men det de fleste siger er at den ene dag tager den anden, mange isolerer sig mere og mere, tænkningen bliver mere sort/hvid (for nogle også paranoid) og det værste er næsten at mange oplever at de føler at de har “spildt” tiden og ikke har udlevet deres drømme og fulde potentiale…
   Nytårsknus
   Anne-Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Enjoy this blog? Please spread the word :)

 • RSS
 • Follow by Email
 • Facebook
  Facebook
 • LinkedIn
 • Instagram