Gratis misbrugsbehandling

Fri af misbrug er en non-profit organisation som har til formål at skabe synlighed, formidle viden, forebygge og skabe forståelse omkring afhængighed og misbrug.

Gratis misbrugsbehandling

april 29, 2017 Uncategorized 3

Misbrugsbehandling er ikke en badeferie

I amerikanske film og serier ser man ofte en antihelt, som fx Hank Moody i Califonication, blive sendt væk på ”rehab” til et luksus-resort-lignende sted som koster en formue.

Hvis man selv ønsker at finansiere et døgnophold i Danmark kan det da også blive en særdeles bekostelig affære. Men misbrugsbehandling er så meget andet og mere end døgnbehandling.

Vi skelner som udgangspunkt mellem ambulant, dag og døgnbehandling og er forpligtet til at tilbyde den mindst indgribende behandling som kan afhjælpe problemet.

Hvad koster det så?

Jeg er mere end én gang blevet spurgt af min bordherre/ dame til et middagsselskab: ”Misbrugsbehandling – er det ikke dyrt?”. Eller mødt pårørende som på egen hånd, ud af desperation og bekymring, har belånt huset eller taget vanvittige kviklån for at sende deres elskede nærmeste afsted i døgnbehandling.

Min vigtigste budskab i dette indlæg er at det ikke behøver at koste penge at få hjælp. Ifølge Sundhedsloven §141 og Servicelovens §101. skal alle kommuner i Danmark tilbyde gratis alkohol og misbrugsbehandling!

 

 

 

 

Please follow and like:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
LinkedIn
Instagram

3 svar

 1. Janne Petersen siger:

  Det er så godt at man kan få hjælp uden man selv skal til lommerne, jeg ville ikke selv have haft muligheden for at gå i behandling,hvis jeg selv skulle have betalt. Min far der har været ædru i 25 år nu, han måtte selv betale, heldigvis gjorde han det, han ville nok ellers ikke have været i live i dag.

 2. friafmisbrug siger:

  Ja det er SÅ godt at alle kan få tilbud om hjælp! Desværre er det ikke altid kommunerne har ressourcer til at give præcis det tilbud den enkelte efterspørger. I København kunne der efter min mening fx godt bruges flere tilbud om aftenen og i weekenden og større mulighed for anonym behandling, men vil man have hjælp kan man få det.
  Med hensyn til din far så er det da virkelig sejt at han har været ædru i 25 år! Selvom du måske har mærket de negative konsekvenser af afhængighed mens han drak, har du nu også en rollemodel for at det er muligt at vælge noget andet.
  Gør 2018 til dit år!
  Kærlige tanker
  Anne-Camilla

  • Janne Petersen siger:

   Hæ hæ…min far var virkelig ked af at Han drak, skammede sig meget. Jeg er ikke sådan jeg er ikke ked af at jeg ryger, jeg skal bare lige blive bedre til at styre forbruget igen, jeg kunne ryge 2-3 dage om måneden i 1 1/2 år og det er målet at kunne det igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Enjoy this blog? Please spread the word :)

 • RSS
 • Follow by Email
 • Facebook
  Facebook
 • LinkedIn
 • Instagram